Travelday to USA

24 september 2022 - Locust Grove, Georgia, Verenigde Staten

Eindelijk is het weer zover. Marijke en Marcel vliegen na lange Corona periode weer de grote plas over. Naar het oude vertrouwde Amerika. En nee, niet dat gehucht in Limburg. Dit keer een gebied waar wij beide nog niet geweest zijn. Wij gaan een roadtrip maken in het “Deep South”. De zuidelijke staten van Amerika. Wij gaan nog niet te veel prijsgeven dus houdt deze blog in de gaten.

Onze reis begint dit keer in Düsseldorf. In de Düsseldorf is er gelukkig niks te merken van de drukte op Schiphol. Wij vliegen van Dusseldorf naar Amsterdam en dan door naar Atlanta. Nu zul je waarschijnlijk denken, waarom niet gelijk vliegen vanaf Amsterdam. Nou heel simpel, dat scheelt 500 euro per persoon als je vanaf Düsseldorf vertrekt. 

Om exact 15:00 vertrok ons vliegtuig KL1858 vanaf Düsseldorf naar Amsterdam.  Nog geen half uurtje later landen wij veilig in Nederland. En nu is de vraag welke chaos wij op Schiphol tegen komen. Nou….

Om 17:45 vertrok ons vliegtuig KL621 naar Atlanta. Het was ongeveer 8,5 uur vliegen naar Atlanta.  Marcel vermaakt zich altijd prima in het vliegtuig. Geef Marcel een scherm en een zooitje films en je hoort hem de komende 9 uur niet meer. 

Rond 20:30 lokale tijd komen wij aan in Atlanta. De Douane door in een recordtempo. Binnen 5 minuten stonden wij bij de bagageband. Dan is het wachten op onze koffers en begint het avontuur in het Deep South. Wij hebben bij Alamo onze auto gehuurd. Wij mochten kiezen tussen een Toyota, Toyota en een Toyota. Wij hebben gekozen voor de blauwe…..Toyota.

Ons eerste hotel ligt net iets buiten Atlanta in het plaatje Locust Grove. Het was al laat en wij willen geen uren in het donker rijden vandaar dat wij gekozen hebben voor een hotel net iets buiten het vliegveld. Het was ongeveer een half uur rijden naar het hotel. Inchecken en slapen. Morgen weer vroeg eruit om te rijden naar onze eerst stad. Tot morgen!

Foto’s

2 Reacties

  1. Inge:
    25 september 2022
    Het avontuur begint. Veel plezier
  2. Gerrit:
    25 september 2022
    Nou ja zeg wat een heerlijk begin dat alles zo smooth verloopt........